نرم افزار تری دی مکس (3D Max) بدون شک معروف ترین و پرکاربرد ترین نرم افزار سه بعدی سازی است.
افرادی که قصد کار با برنامه 3D Max را دارند، باید از قوه تخیل بسیار بالا برخوردار باشند. زیرا فاکتور اساسی برای موفق شدن در کار با این برنامه، تخیل پردازی در دنیای مجازی ای است که با آن سر و کار دارید. در مرحله بعد باید به تمامی حالات و خواص مواد از جمله چگونگی حالت انعکاس تصویر بر روی جسم مورد نظر، یا چگونگی مراحل ذوب آن جسم در دماهای مختلف آشنا باشید.
کاربردهای تری دی مکس در معماری
معماران و گرافیست ها میتوانند از این برنامه برای پیشنمایش بناها و مدلهایی که هنوز ساخته نشدهاند، استفاده کنند. کاربرد دیگر این نرم افزار در معماری تبدیل پلانهای ساده به شکل سه بعدی میباشد.
3D Max از نقشه ها و ترسیمات انجام شده در نرم افزار Autocad هم پشتیبانی میکند که برای معماران اهمیت بسیار دارد. همچنین به کمک 3ds Max میتوان نماهای داخلی ساختمان را طراحی و مشاهده نمود.
طراحی هایی مثل Interior and Exterior Design را هم میتوان توسط تری دی مکس انجام داد. و با خروجی گرفتن از طرح ها میتوان سازه ها را قبل از اجرا مشاهده نمود و نواقص آن را از بین برد، که این موضوع کمک شایانی به معماران میکند.
مدل سازی
تری دی مکس دارای روشهای گوناگونی برای ساخت مدل میباشد. این نرم افزار با کمک ویرایشگرهای متفاوت و قدرتمند، به کاربر برای مدل سازی کمک میکند.
در نرم افزار 3D Max سه روش اصلی برای مدل سازی وجود دارد:
- MeshPolygon Modeling
- Patch Modeling
- NURBS Modeling
دو تکنیک پر کاربرد در مدل سازی مکس عبارتند از :
Box Modeling : که بیشتر در صنعت بازی سازی مورد استفاده قرار میگیرد، و با تغییر در وجوه و گرههای یک حجم سه بعدی ساده (مانند جعبه یا کره) به شکل سه بعدی مورد نظر میرسند. (MeshPolygon Modeling)
Surface Modeling : ابتدا ترسیم دوبعدی شکل توسط خطوط دو بعدی در مکس (Spline) انجام گرفته، و سپس با تغییر در محل قرار گیری گرههای آن (Vertex) به صورت سه بعدی در میآید. (Patch Modeling)
متحرک سازی (پویانمایی)
از جمله تواناییهای دیگر این نرمافزار، قابلیت متحرک سازی آن میباشد. که این محصول را تبدیل به یکی از قدرتمندترین نرمافزارهای ساخت محصولات بصری در زمینه ساخت انیمیشن و تیزرهای تبلیغاتی کرده است. همچنین این محصول دارای پلاگین های متعدد و قدرتمندی میباشد که در صنعت جلوهای ویژه سینمایی مورد استفاده قرار میگیرد. قابلیت Character Animation که در نسخه های جدید این نرم افزار به آن توجه بسیار شده است، دارای توانایهای جدیدی میباشد که از جمله این توانایی ها میتوان به پلاگین CAT اشاره کرد.
معروف ترین ابزارهای ساخت انیمیشن در نرم افزار تری دی مکس عبارتند از:
Biped , Bone , IK Solvers , Animation CAT , Reactor
رندر (Render)
عبارت است از تهیه خروجی در قالب فایلهای تصویری از برنامه و محیط کاری در نرم افزار تری دی مکس. که توسط یک سری دستورات و برنامههای گرافیکی به نام موتور رندر (Render Engine) انجام میگیرد.
نرمافزار مکس دارای موتورهای رندر زیر میباشد:
Scanline Renderer
Mental Ray
RenderMan (پلاگین)
V-Ray (پلاگین)
Brazil R/S (پلاگین)
FinalRender (پلاگین)
Maxwell Render (پلاگین)
Fry Render (پلاگین)
در مورد پلاگین رندر V-Ray میتوان به کیفیت عالی آن اشاره کرد. این موتور رندر توسط شرکت Chaos Group به بازار عرضه شده است
به امیر سافت | پیشگام اطلاعات خوش آمدید
اهداف سایت
این سایت در سال 1393 شمسی به منظور ارائه خدمات مورد نیز برای کاربران ایرانی راه اندازی شده و قالب واکنشگرا بوده و با تبلت و گوشی سازگاری کامل دارد تا در مشاهده سایت مشکلی نداشته باشید.
سخن پایانی
از این که وقت ارزشمند خود رو صرف تماشای این وب کردید متشکریم. امیدوارمن به چیزی که نیاز داشته اید در این وب رسیده باشید و توانسته باشیم کمکی کوچک به شما کرده باشیم. خوشحال می شویم بعدا نیز به وب ما سری بزنید.
تمامی حقوق مطالب و عکس ها و محتوای این وب برای امیر سافت محفوظ میباشد .
آمار سایت
تعداد مطالب : 25
تعداد نظرات : 0
تعداد کاربران : 4
امروز : چهارشنبه 20 فروردين 1404
تعداد اعضای سایت : 4
تعداد اعضای آنلاین : 1
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 1
گوگل امروز : 0
گوگل دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 15
بازدید سال : 337
بازدید کل : 2932